Prezentujemy nowość na rynku, pierwszy nawilżacz ultraSonic (0.5 l/h and 1.0 l/h) firmy CAREL przeznaczonych dla aplikacji takich jak klimakonwektory, komory piekarnicze do rozrostu ciasta czy lady chłodnicze. Carel stale poszerza ofertę produktową: humiSonic direct dostępny jest obecnie w wersjach 2, 4, 6 i 8 l/h.
Nowy humisonic charakteryzuje się wysoką wydajnością i precyzyjnym nawilżaniem adiabatycznym przeznaczony głównie do kontroli procesów nawilżania oraz dla oszczędności energii (poniżej 80W l/h).
Główne zalety humiSonic:
HUMISONIC FUNKCJONOWANIE:
Przetwornik piezoelektryczny zanurzony w wodzie konwertuję energię elektryczną na drgania mechaniczne o wysokiej częstotliwości. Przy niskiej temperaturze gotowania wody i niskim cieśnieniu - drgania generują kompresję o fale depresji w wyniku czego wytwarza się mgiełkę kropel.
Podwójny efekt:
Adiabatyczny proces nawilżania wpływa na obniżenie temperatury powietrza, zmniejszając okres pracy sprężarek a tym samym zwiększają oszczędność energii. Niezwykle drobno rozpylona krople: Woda jest atomizowana do postaci bardzo małych kropel (kilka mikronów) dzięki czemu są łatwo i szybko absorbowane przez powietrze.