[ Zamknij ]

Nowe zasady dotyczące cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów na stronie Polityka Prywatności.


rejestracja

Realizacja: Kuchnia Azjatycka

Opublikowano: 07.09.2016

image

Realizacja: Kuchnia azjatycka, Warszawa
 
Sytuacja:

  • Kapanie tłuszczu wszędzie z kanałów wentylacyjnych na zapleczu 
  • Część tłuszczu zbierano "domowym sposobem" w wiadrze podwieszonym pod kanałem wentylacyjnym
  • Spółdzielnia niezadowolona z tłustych plam pod kanałami wentylacyjnymi na zewnątrz budynku
  • Efekt czyszczenia kanałów wentylacyjnych trwał zaledwie przez kilka dni 
 
Rozwiązanie: 
  • Dopasowanie filtracji mechanicznej do ilości wyciąganego powietrza aby lepiej wyłapać duże cząsteczki
  • Wstawienie najmocniejszego systemu KPC w celu eliminacji małych cząsteczek 
 
Wynik: 
  • Suche kanały wentylacyjne 
  • Wiadro zdjęte (na zdjęciu widać ile się wcześniej zbierało w ciągu dwóch tygodni). 
 
 
System KPC (od „Kitchen Pollution Control”) stosuje się m.in. jako trzeci stopień 3-stopniowej filtracji, często wymaganej dla wentylacji kuchennej n. p. w centrach handlowych, hotelach i biurowcach, gdzie zarządza chce chronić układ wentylacyjny i wymienniki ciepła i ograniczyć ryzyko pożaru. 



Nowa norma ISO 16890 zastąpi normę EN 7792012

Katalog firm

Programy doboru

Aktualności