[ Zamknij ]

Nowe zasady dotyczące cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów na stronie Polityka Prywatności.


rejestracja

Chłodnictwo

Chłodnictwo jest dziedziną specjalizującą się na obniżaniu temperatur. Redukcja wysokiej temperatury była niezbędna już tysiące lat temu. Jako pierwszych substancji chłodniczych używano lodu i śniegu. Były one wykorzystywane do konserwacji żywności i napojów. Przez bardzo długi czas, obniżanie temperatury przez lód i śnieg było jedynymi znanymi nam sposobami. Dopiero w okresie rewolucji przemysłowej, powstały pierwsze mechaniczne chłodziarki. Dzięki nim możemy bezpiecznie magazynować i transportować produkty, które łatwo psują się w wyższych temperaturach. Za pomocą niskich temperatur możemy zachować pierwotną jakość i świeżość produktów.

Szkolenie w zakresie czynników chłodniczych (substancje kontrolowane, f-gazowe)

Polecany artykuł

Katalog firm

Promocje


[x]

Tylko teraz - Wymieniamy banery na artykuły.

Za 4 ciekawe autorskie artykuły branżowe ( minimum 1800 znaków ) otrzymasz baner 300x250px gratis na miesiąc czasu emisji w wybranym dziale.

Wykorzystaj wakacyjny czas i wypromuj firmę w branży.

Napisz maila lub zadzwoń 42 653 57 03