[ Zamknij ]

Nowe zasady dotyczące cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów na stronie Polityka Prywatności.


rejestracja

Czynniki chłodnicze: rss

1 2 3
Następny
Temat
w góręw dół
A - Z
Wyświetlaj: 10 | 20 | 50 wyników
Temat
w góręw dół
A - Z
Regeneracja i badania czynników chłodniczych wg Normy 378
Prezentacja Fundacji Ochrony Klimatu PROZON na temat regeneracji i badań czynników chłodniczych
Rozporządzenie w sprawie F-gazów – zegar tyka: przede wszystkim musi działać chłodnictwo komercyjne!
Europejskie rozporządzenie w sprawie F-gazów (WE) nr 517/2014 zakłada stopniowe ograniczenie stosowania wodorofluorowęglowodorów (HFC) o 79 procent do 2030 roku. Artykuł ten podsumowuje sytuację 2 lata po wejściu w życie nowej regulacji, opisuje środki, które są niezbędne do osiągnięcia jej celów oraz wskazuje możliwe rozwiązania i przykłady skutecznych wdrożeń.
F-gazy – nowa rzeczywistość
W chłodnictwie i klimatyzacji do dzisiaj istotną rolę odgrywają fluorowane czynniki chłodnicze.
Ewidencja substancji kontrolowanych
Wszyscy przedsiębiorcy, którzy używają na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej substancje zubożające warstwę ozonową zobowiązani zostali prawnie do prowadzenia ewidencji tych substancji oraz przekazywania związanych z tym danych do wyspecjalizowanej jednostki.
Czynniki chłodnicze DuPont™ ISCEON® serii 9
Informacja o czynnikach chłodniczych DuPont™ ISCEON® Serii 9 - łatwych w użyciu, nieniszczących warstwy ozonowej, będących zamiennikami HFC dla urządzeń działających na czynnikach CFC i HCFC.
Komitet Techniczny eurammon: wykorzystywanie zebranej wiedzy dla umocnienia pozycji naturalnych czynników chłodniczych
W maju 2011 roku, europejska inicjatywa na rzecz naturalnych czynników chłodniczych eurammon zainicjowała powstanie komitetu technicznego zajmującego się nowymi kierunkami rozwoju naturalnych czynników chłodniczych. Prezentujemy wywiad z Josefem Riha (firma Ostrov Complete), który w maju tego roku przyjął stanowisko Przewodniczącego Komitetu Technicznego od jego współzałożyciela Hermanna Renza (Bitzer Kühlmaschinenbau).
eurammon: Wykorzystanie naturalnych czynników chłodniczych w ekologicznych procesach warzenia piwa
W gorący letni dzień, większość z nas na pewno doceni orzeźwiający smak zimnego piwa. Jednak nawet podczas samego procesu warzenia tego trunku zachowane muszą zostać określone temperatury. Przykładowo, temperatura dla piw górnej fermentacji to nawet 22°C, podczas gdy piwa dolnej fermentacji potrzebują temperatury nie przekraczającej 10°C.
Air Products: Nowoczesne i skuteczne systemy kriogenicznego zamrażania i schładzania żywności oraz bogata gama czynników chłodniczych
W Polsce obserwuje się stale rosnący popyt na mrożoną żywność, który podyktowany jest zmieniającym się stylem życia i oczekiwaniami konsumentów. Aby móc sprostać potrzebom odbiorców, producenci poszukują przystępnych cenowo i wielofunkcyjnych rozwiązań, które mogliby stosować w niejednym procesie produkcji.
eurammon: Naturalne czynniki chłodnicze na medal!
Rok 2012 został raz jeszcze opanowany przez olimpijską gorączkę. Cały świat czeka na to, które rekordy zostaną pobite i kto zostanie nowym idolem tłumu. Ale uwaga wszystkich nie skupia się wyłącznie na sporcie. Opinia publiczna oczekuje „olimpijskiej postawy” w kwestii ochrony klimatu. Negatywny wpływ na środowisko powinien być jak najmniejszy.
eurammon: Od producenta do konsumenta - naturalne czynniki chłodnicze w łańcuchu chłodniczym
Jakość i świeżość wzdłuż całego łańcucha chłodniczego. Eksploatatorzy chłodni wybierają trwałe rozwiązania jakie daje stosowanie naturalnych czynników chłodniczych.
1 2 3
Następny

Katalog firm

Produkty