Realizacja z wykorzystaniem urządzeń TOSOT dotyczyła pomieszczeń kuchennych restauracji. To wnętrza o szczególnie wysokich wymaganiach. Oprócz wysokich temperatur, które naturalnie towarzyszą pracy kucharzy, panuje tu także duży ruch, a każdy centymetr przestrzeni jest na wagę złota. Potrzebne więc były urządzenia, które przy niedużych rozmiarach, będą cechowały się wysoką wydajnością.
Te wymagania spełnia system TMV 5 SLIM z kompaktową konstrukcją jednostki zewnętrznej, charakteryzującej się wysoką sprawnością i niskimi kosztami eksploatacji. Zastosowano w niej między innymi technologię maksymalnej regulacji momentu obrotowego przy minimalnym natężeniu prądu, co ogranicza straty energii na uzwojeniu urządzenia. Agregat wyróżnia się także niższą wagą. Pozwala to zredukować obciążenie dachu, ułatwia montaż, który nie wymaga zastosowania dodatkowych maszyn czy dźwigu, jak i usprawnia transport. System zainstalowany w restauracji „Zalipianki” uzupełniają jednostki kanałowe niskiego sprężu. Dzięki niewielkim rozmiarom nie zabierają dużo przestrzeni, a funkcja cichej pracy ogranicza hałas urządzenia, które musi pracować w i tak już głośnej kuchni. Natężenie dźwięku tych jednostek kanałowych jest tak niskie, że mogą być one stosowane nawet w bibliotekach. Ponadto wyposażono je także w energooszczędny silnik zabezpieczony przed przeciążeniem oraz pompkę skroplin. Przepływ powietrza w przypadku tych urządzeń powietrza wynosi od 1000 do 1500 m3 na godzinę.
Za instalację systemu TOSOT odpowiadała firma CentroClima.